Gemiddeld slapen volwassen honden 12-14 uur per dag, maar dit verschilt per hond. Zo slapen grote rassen vaak meer dan hun kleinere soortgenoten. Echter het hangt ook af van de activiteiten van het dier. Werkhonden hebben meer rust en slaap nodig. De oudere dieren worden overigens ook wel senioren genoemd. Hierbij wordt een verschil gemaakt tussen de grote hond die met 5 jaar zijn senior leeftijd heeft bereikt en de kleine hond en kat die met 7 jaar senior worden genoemd. Dit heeft te maken met de hogere levensverwachting van kleinere honden en katten ten opzichte van de grote rassen. Gemiddeld slapen de senioren 13-16 uur per dag.

Kortom een goede slaapplaats is zeer belangrijk voor het welzijn van de hond.
Advies nodig? Neem gerust contact met ons op: romy@snobbs.nl

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here