Waarom slapen honden eigenlijk meer in vergelijking met mensen?

0
1237

Het is over het algemeen genomen zo dat honden meer slapen dan mensen. Dat heeft ook te maken met de manier van slapen. Mensen kunnen een slaaptekort reguleren doordat zij veel dieper en intenser slapen in vergelijking met de hond. Een mogelijke verklaring zou kunnen zijn dat hun REM-slaap korter is dan bij de mens. Bij mensen beslaat de REM-slaap ongeveer 20-25 procent van de slaaptijd, bij honden is dat ongeveer 10 procent. Dit zou mogelijk een reden kunnen zijn dat honden meer slaap nodig hebben om alles te verwerken en goed uitgerust te zijn.

dr. E.J.L. (Eugénie) Zeeuw is dierenarts bij Pets Health Dierenkliniek te Vijfhuizen


Vragen? Stel ze gerust! Contact: info@snobbs.nl

 

SHOP HIER DE BESTE HONDENMAND

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here