Kunnen honden en katten dromen?

0
1165

Ja, honden en katten kunnen dromen. Net als bij mensen bestaat de slaap uit verschillende fases die samen een slaapcyclus vormen. Een cyclus is opgebouwd uit meerdere fases van de Non Rapid Eye Movement slaap (NREM) en de Rapid Eye Movement slaap (REM). De eerste fases van de NREM zijn er om in diepe slaap te komen. Die zijn uiteindelijk nodig voor het biologisch herstel van het lichaam en dan met name van de hersenen.

De REM-fase sluit hierop aan. In deze fase worden herinneringen en informatie verwerkt in de vorm van dromen. Dit zien we bij zowel de kat als de hond terug aan spartelende poten en grommende geluiden. Sommige honden blaffen zelfs hard. Ook is dit vaak te zien aan snelle oogbewegingen, soms met de ogen dicht, soms met de ogen open. Dit laatste kan er soms wel erg bizar uitzien. Het is heel belangrijk om de hond en de kat in deze fase niet wakker te maken.

dr. E.J.L. (Eugénie) Zeeuw is dierenarts bij Pets Health Dierenkliniek te Vijfhuizen

Vragen? Stel ze gerust! Contact: info@snobbs.nl

SHOP HIER DE BESTE HONDENMAND

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here