Heeft een hond een vaste slaapplek nodig?

0
1195

De beste slaapplaats voor een hond is een rustige plek. Hij vindt geen rust als hij in de loopruimte ligt. Ook zijn honden gevoelig voor geluid, dus slapen vlak bij de stereo of televisie is geen optie. Wel wil hij graag in de buurt zijn van zijn roedel (het gezin), want de hond is een gezelschapsdier.

Daarnaast wil de hond alles in de gaten houden en overzicht hebben. Zo is een plek in de hoek van een kamer een geschikte slaapplaats. Bedenk wel dat honden tussen hun slaapjes door veel opstaan en ergens anders gaan slapen. Soms hebben ze het te warm en zoeken ze verkoeling op de plavuizen. Laat dit toe. Dit is niet alleen belangrijk voor zijn lichaam maar ook goed voor de zelfverzekerdheid van het dier.

dr. E.J.L. (Eugénie) Zeeuw is dierenarts bij Pets Health Dierenkliniek te Vijfhuizen

Vragen? Stel ze gerust! Contact: info@snobbs.nl

SHOP HIER DE BESTE HONDENMAND

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here